Site menu:

Links

Teams

Doe je ook mee aan de Carbage Run en jou link ook hier? Neem dan contact met ons op!

Sponsoren

In het nieuws:

Accu vervangen

De oude accuToen we met de deur bezig waren raakte de accu wel erg snel leeg, een korte blik op de accu (die we na enig zoekwerk vonden onder de achterbank) maakte veel duidelijk. De accu die in de auto zat was een standaard budget accu en dus lang niet toereikend voor de 7-serie, ook was de accu niet meer in een al te beste staat volgens de indicator. De cheap ass accu had een lading van 63Ah, dit klonk ons nogal als ‘weinig voor een 7-serie’ in de oren dus hebben we even wat andere auto’s losgetrokken. De BMW van Arjan beschikt over een 75Ah accu terwijl mijn Mazda het met 54Ah moet doen. Met die constatering kwamen we tot de conclusie dat er een zwaardere accu in de BMW moet mocht ‘ie alles goed willen gaan trekken (we gaan er ook nog wat stroomvretende apparaten inbouwen later). Na enig gegoogle kwamen we erachter dat er standaard een 85Ah bij de auto hoort en dus zijn we op zoek gegaan naar een accu met minimaal een lading van 85Ah. Zo kwamen we bij iemand uit Vroomshoop uit die een 95Ah accu aanbood die hij één keer voor een audioshow heeft gebruikt en dus nog zo goed als in nieuwstaat verkeerd. Voor een leuk prijsje hebben we deze kunnen overnemen en nu beschikken we dus over 30Ah meer dan voorheen, ruim voldoende om een Carbage Run mee te rijden dachten wij zo! De nieuwe accu hangt aan de lader en het volgende aandachtspunt is de aanjager/verwarming/airco.


        

        

        

Write a comment