Site menu:

Links

Teams

Doe je ook mee aan de Carbage Run en jou link ook hier? Neem dan contact met ons op!

Sponsoren

In het nieuws:

BMW starten en testen

Eindelijk was het dan zover! De dag dat we de BMW voor het eerst in vier maand weer gaan starten. Vier maand heeft ‘ie zonder accu in weer en wind achter ‘t huis gestaan. We hebben eraan gesleuteld en nu was eindelijk het moment daar, rijden! Het weer deze zondag heeft redelijk mee gezeten, de temperatuur was zo rond de zeven graden en er stond een aardig briesje. Ideale omstandigheden om de BMW eens goed aan de tand te voelen. Aangezien de BMW nog steeds geschorst is en niet in de verzekering zit was de openbare weg geen optie. Gelukkig voor ons beschikt onze buurman over 20.000 m² aan eigen terrein waar we wel een rondje mogen rijden.

Nu we alles geregeld is wat betreft het rijden moest de auto nog starten. Vol vertrouwen kroop ik achter het stuur en draaide de sleutel om. Na een lijst met foutmeldingen van de boordcomputer bleef de melding ‘Oeldruck Sensor’ staan, dit was echter een bekend probleem (bij onze BMW) dus daarna heb ik de sleutel maar verder omgedraaid. Na enig inhouden gaf hij thuis en startte zonder grote problemen.
httpv://www.youtube.com/watch?v=4RUBVbHszP0

Nadat we de BMW even een paar minuten hebben laten staan pruttelen om wakker te worden, zijn we ingestapt en zijn rustig richting de buren gereden. Nadat we de auto goed warm gereden hebben ging het gas er enigszins op. Uiteraard moesten we goed de wegligging testen op rotondes dus hebben we even de draaicirkel test uitgevoerd. Dit ging prima zoals te zien valt in het onderstaande filmpje.
httpv://www.youtube.com/watch?v=FNOiijounvw

Ook moest er uiteraard gekeken worden of we konden keren en snel weg konden komen, mocht er zich een dreigende situatie voordoen. Dit bleek ook geen enkel probleem te zijn.
httpv://www.youtube.com/watch?v=R0M-lxCmIz8

Al met al was het een zeer geslaagd uurtje rijden, de auto deed het prima en heeft zich niet laten kennen. Het enige nadeel van het uurtje kwam aan het einde. Aan het begin van de rit hebben we de auto het verbruik laten bijhouden. Na 20.3 kilometer gereden te hebben draaide ik de sleutel weer om en kwam de volgende melding op het dashboard te staan: “Verb2: 25.5 L : 100 KM”. Met enig vluchtig rekenwerk kwamen we erachter dat we nog niet eens de 1 op 4 gehaald hebben. Aangezien we nu ook maar met twee personen in de auto zaten zal onze brandstofverwachting wellicht iets (omhoog) bijgesteld moet worden. Hopelijk valt het allemaal mee en halen we de 1 op 6 als we op de openbare weg rijden.Comments

Comment door Piekartz
Datum 15 maart 2010 at 12:46

arg waarom was ik daar niet bij 😛

ik neem aan dat mark reed in de filmpjes? :’)
maar lachen gedaan, mooi dattie nog goed in orde is

Comment door Mark Mevius
Datum 15 maart 2010 at 15:42

Ik zat inderdaad achter het stuur in de filmpjes.^^

Auto rijdt goed :D.

Comment door Turbofries
Datum 16 maart 2010 at 12:31

Als ik dit zie baal ik dat we een 130pk volvo hebben. Maar met het verbruik van de 735i daar ben ik niet jaloer over. Met onze lpg bak zullen we waarschijnlijk wel wat goedkoper uit zijn. Vette shit de beemer!

Comment door lampie
Datum 18 maart 2010 at 23:58

hallo jongens;
Geweldig zó n een voorberijding. hebben helaas niet een buurman met ruimte.
en de technische kennis is ook niet aanwezig.
Topie jongens;Hoop bij onze pech jullie tegen het lijf te lopen.
Groetjes Paling & co

Comment door Rogier
Datum 21 maart 2010 at 20:09

Stoere bak zo! En lachen natuurlijk met die achterwielaandrijving… Zit er voor ons niet in helaas, aandrijving onder de neus, en maar 150 pk ook nog 🙁 Oke, een op tien is dan ook te halen. Praat de auto ook van “Fahrrad, Fahrrad!!!”?

Comment door Mark Mevius
Datum 22 maart 2010 at 01:28

Sterker nog, zometeen staat er prominent op de achterkant “freude am fahren” 😀

Hij wil zeker wel goed lopen, elke bocht die we ingaan kunnen we scheef uitkomen als we dat willen^^

Write a comment