Site menu:

Links

Teams

Doe je ook mee aan de Carbage Run en jou link ook hier? Neem dan contact met ons op!

Sponsoren

In het nieuws:

Dag 3 – naar Bratislava

We werden om half 8 wakker gemaakt door een luchthoorn van een van de Carbage Runners. Samen met ons was ook meteen de hele camping wakker, wat op zich wel handig was aangezien er zo’n 100 Carbage Run teams stonden en zo’n twintig andere gasten. De avond ervoor was iedereen laat doorgegaan omdat sommige teams goed aan het uitpakken waren. De route naar Bratislava was in feite onze eerste echte dag waar we mee konden doen aan de opdrachten. De opdrachten van vandaag waren allemaal doe-opdrachten. In totaal waren tien punten (twaalf als je de opdrachten combineerde) te verdienen. Aan ons de taak om bij iemand de lunch klaar te maken en samen met de bewoner op te eten, bij iemand in bad gaan (met water), rijden op een brommer en in klederdracht op de foto.

Omdat wij uiteraard geen van allen een woord pools spreken zijn we op zoek gegaan naar een luxe woonwijk in polen, in de hoop dat daar mensen wonen die Duits of Engels spreken. Bij het eerste huis waar we aanbelden troffen we een meneer die enkel Duits sprak. Wij hebben in ons gebrekkig Duits proberen uit te leggen wat we in hemelsnaam aan het doen waren en van hem verlangde. Hij snapte er weinig van maar wou ons wel geld voor de lunch geven. Aardig zeker, maar geen punten waard. Bij het huis aan de overkant hadden we meer succes. Een pool met bluetooth headset aan het oor deed de deur open, dat deed ons in ieder geval het idee geven dat meneer wel Engels zou spreken. En inderdaad, de pool had geen probleem met Engels. Dit maakte het uitleggen van de opdrachten en het idee achter de Carbage Run wel een stuk gemakkelijker. Nadat we het kort uitgelegd hadden kwam de volledige lunchtafel uit de kast en mochten we brood smeren. Dat het het droogste brood was wat we ooit gegeten hadden namen we graag voor lief voor de twee punten die we ervoor zouden verdienen. Omdat meneer de pool (of Dhr. Rjezierski) het allemaal wel leuk vond besloten we meteen te vragen of we bij hem in bad mochten. Ondanks dat we Engels spraken begreep hij niet helemaal waarom, maar hij had net zijn zoontje van drie in bad gedaan dus mochten we er wel even in. Toen we de foto die we bij het bad gemaakt hadden aan hem lieten zijn was zijn reactie; “What the fuck”. Hij verontschuldigde zich nog met het feit dat Polen slechts tien jaar bij de Europese Unie hoort en hij vandaar dit soort ‘acties’ niet gewend was. We hebben hem medegedeeld dat hij in de toekomst nog veel meer Nederlands over de vloer kan verwachten.

Het idee was om de andere twee opdrachten in Slowakije uit te voeren dus probeerden we wat vaart te maken met de route. De nadruk mag in de vorige zin gelegd worden op probeerden. Na ongeveer twee uur binnendoor te hebben gereden richting was het tijd om de snelweg te pakken, zodat we toch nog ergens zouden komen. We hadden het navigatiesysteem ingesteld op een plaats langs de route en zijn de aangegeven route gaan volgen. Na een dik half uur rijden kwamen we tot de conclusie dat er meerdere plaatsen met dezelfde naam zijn en we dus zodoende exact de verkeerde richting op reden. Ongeveer op hetzelfde moment kwamen we in een file terecht waar geen meter verplaatsing meer in zat. Het zag er naar uit dat dit echt een succesdag ging worden. We waren inmiddels vier uur onderweg, 200 kilometer gereden en stonden met 30 graden in de file vlakbij Wroclaw.

Omdat we nog ver verwijderd waren van onze eindbestemming Bratislava besloten we de vaart er ditmaal echt in te zetten. De opdrachten hebben we verder gelaten voor wat het was en we hebben aan een stuk doorgereden om op tijd in Bratislava aan te komen. Eenmaal in Bratislava was de finishplaats al snel in zicht, enkel het binnenkomen was nogal een probleem. We moesten namelijk de binnenplaats van een kasteel op. Omdat wij pas om half 11 aankwamen in Bratislava was alles al donker, gelukkig was er een behulpzame politieagent (die ons daarvoor een blaastest afnam) die ons de weg uitgelegd heeft. Een slaapplaats in Bratislava hadden we nog niet maar we kregen van Jeroen (Team Allcarholics) een adresje waar ze nog goedkope kamers hadden. Dit bleek inderdaad geen woord gelogen want we waren voor twee tweepersoonskamers in totaal 36 euro kwijt, voor dat geld sta je nog niet eens op de camping (behalve in Wroclaw dan, daar kostte ons de camping 23 euro).

Write a comment