Site menu:

Links

Teams

Doe je ook mee aan de Carbage Run en jou link ook hier? Neem dan contact met ons op!

Sponsoren

In het nieuws:

Dag 4 – naar Villach

Om 8 uur checkten we weer uit bij het hotel en reden we in colonne naar de startplaats. Deze was op een verlaten parkeerterrein wat die ochtend niet zo verlaten was. De opdrachten vandaag waren foto-opdrachten. We kregen een route mee en langs die route stonden objecten die we moesten fotograferen. Het ging om een windmolen(tje), een naambordje, een brievenbus & een zeitung postbus. Vandaag kwamen ook de echte bergetappes aan bod, dit konden we merken ook. Echte Hollanders dat wij zijn knallen wij de BMW in de sportstand de berg op. Nog geen vijf kilometer verderop stonden we met de motor aan de kook naast vijf andere Carbage Runners. Daar kregen we het advies om de motor in een zo laag mogelijke versnelling (en dus zo een hoog mogelijk toerental) te houden en zo de berg op te rijden. Nu hebben wij het ‘geluk’ dat we een vier-bak in de auto hebben liggen dus we beschikken over zeer lange versnellingen. Onze eerste versnelling loopt tot 70, de tweede tot 135 en de derde tot boven de 200. Alle bergpassen kunnen wij dus met gemak in de eerste versnelling uitvoeren. Met die informatie waren de bergweggetjes totaal geen moeite meer en reden we overal heen zonder verdere warmteproblemen.

De foto-opdrachten vielen nog niet mee maar gelukkig stonden er hen en der teams langs de weg waar we wat informatie van kregen. Met die informatie zijn we een heel eind gekomen en uiteindelijk hebben we drie van de vijf foto-objecten gevonden. Ook kwamen we vandaag over een tolweg die ons dwars door een groot natuurpark bracht. Deze weg was de tien euro zeker wel waard! Onderweg zijn aan de praat geraakt met team The Dukes en het team wat in de echte Trans AM reed! (Willem; als je dit leest, laat ff wat achter in de reacties). Toen we bij het eindpunt in Villach aankwamen was het daar een grote rotzooi. De finish was namelijk onder het Grand Media Congress Hotel wat midden in de stad ligt. Overal stonden Carbage Runners geparkeerd en toen wij weer terug naar onze auto liepen stonden er agenten omheen die ons wilden bekeuren. Wij zijn toen snel weggereden, op weg naar de camping. Eenmaal daar aangekomen zijn we het restaurant ingedoken voor een echte Oostenrijkse schnitzel. De ober wist ons te vertellen dat de keuken dicht zat en ze enkel nog de kleine kaart serveerde. Daar namen wij uiteraard geen genoegen mee en na enig aandringen kregen we toch nog zeven kale schnitzels met wat groenvoer voorgeschoteld. Na het eten hebben we bij de tenten samen met wat andere Carbage Run teams nog nageborreld en uiteindelijk geëindigd bij Team Allcarholics (waar alleen Jeroen nog van wakker was) op het terrasje.

Hieronder een kaartje met een deel van de gereden route. Het laatste stuk ontbreekt helaas.

Comments

Comment door Wouter
Datum 28 juli 2010 at 14:48

Hey Mark, mooi om deze blog te vinden en jullie belevenissen van de laaste dag te lezen! Ik was al op zoek naar jullie op ‘het feest’ (prima omschrijving heb je ervan gegeven; wij zijn overigens geeindigd in Bar Dolinos … of zoiets, zaten nog een handje vol Carbagerunners en hebben we samen met Trans Am de finish gevierd), maar kon jullie niet vinden … dus vreesde het ergste. Maar gelukkig, niets is minder waar, jullie zijn goed aangekomen! Mede dankzij jullie was de rit naar Villach top en hadden we nog wat lol op de camping. Voor mij hebben jullie de echte carbagerun spirit! Het team met de ‘echte Trans Am’ was overigens team Tik ‘m an … ergens is iets misgegaan in naamgeving/thema van de auto 🙂

Wie weet tot volgens jaar,

Wouter (217, The Dukes)

PS. Denk niet dat Willem deze blog gaat vinden … maar hij is ‘t vast eens met m’n bericht.

Write a comment